Szerdai pozitív – jól vagyok és pont!

Szerdai pozitív – jól vagyok és pont!

Vannak jobb és rosszabb napok. Az a bizonyos egyszer fent, egyszer lent dolog.
És mindig van az a pillanat, amikor tényleg elhiszed, hogy nincs tovább, amikor csak lefelé csúszol a lejtőn és úgy érzed nincs megállás. Már nincs sehol egy segítséget nyújtó kéz, és nem várod többé a csodát.

Évekkel ezelőtt nekem is volt egy ilyen időszakom. Úgy éreztem, hogy nincs tovább, olyan gödörbe estem, amiből soha nem fogok kimászni. Nem volt se fény, se lehetőség. Semmilyen remény.

DE!
Egyik nap felkeltem, és úgy döntöttem, hogy ebből nekem elég!

Meguntam a sírást, a kétségbeesést, az állandó rosszkedvet.
Azon a reggelen beálltam a tükör elé, és azt mondtam magamnak, hogy itt a vége! Nincs tovább!

Ezt követően minden egyes reggel elmondtam magamnak azt a mondatot, hogy „Hidd el, ma egy kicsivel jobb lesz”. És akármilyen hihetetlen is… de használt!
Néhány hét eltelte után újra láttam a fényt az alagút végén. Újra tudtam hinni és remélni. Idővel, de minden problémát meg tudtam oldani.

Vannak szituációk, amiket egyszerűen nem tudunk befolyásolni. Rajtunk kívülálló okok miatt, egyszerűen nem változik, és csak taszít minket lefelé.

De soha nem szabad elfelejteni, hogy a döntés a mi kezünkben van. Eldönthetjük, hogy hiszünk-e a szebb holnapban, abban, hogy idővel minden megoldódik, és boldogok leszünk.

Dönts a boldogság mellett!A jó vonzza a jót!
Mondd ki, hogy jól vagy és pont!

 

Kiemelt kép: www.inspiringwallpapers.net

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/