Szeresd magad, és soha nem leszel egyedül

Szeresd magad, és soha nem leszel egyedül

Az önbizalomhiány mára népbetegséggé nőtte ki magát. Számtalan könyv, kutatás, felmérés szól a témáról. Annyiszor és annyian igazolták már, hogy rengetegen élünk az univerzumban, akik nem hiszünk magunkban. Pedig a siker és a sikeresség ajtajának egyik kulcsa bizony az önbizalom. Hiszem azt, hogy ha bízunk magunkban, akkor nagyon sok mindent képesek vagyunk megvalósítani, le tudjuk győzni az akadályokat, át tudjuk küzdeni magunkat a korlátokon, melyeket saját magunknak szabunk folyton. Hiszek abban, ha az önértékelésünk rendben van, akkor jobban érezzük magunkat a világban, az emberek között, és sokkal jobban védve vagyunk a pszichés betegségek ellen.

A mai inspirációs cikkben megpróbálom meghozni a kedvet ahhoz, hogy a lassan elérkező, nyári hónapokban fordítsatok időt arra is, hogy megbarátkozzatok azzal, akivel életetek összes percét együtt töltitek: saját magatokkal. Ez egy nehéz, kínkeserves, türelmet igénylő, hosszú folyamat, de higgyétek el, megéri. Mert azt kapod, amit gondolsz. Te vagy a forrás. Azokat az embereket vonzod magad mellé, akikkel egy szinten vagy. Ha egy helyben toporogsz, és kapargatod a hegeidet, a múltadon rágódsz, és folyamatosan ostorozod magad; pontosan ilyen emberek fognak besétálni az életedbe. Ha vannak céljaid és álmaid, ha tudod, hogy többre vagy hivatott, akkor vonzd magad köré a megfelelő kapcsolati hálókat. Fogadd el önmagad, szeresd meg azt a lényt, aki te vagy, és kinyílik előtted a világ!

http://www.pinterest.com

http://www.pinterest.com

„Minden hit alapja az, ha hiszel magadban. Nem a célodban, nem az eszményeidben, nem az elképzelt jövendődben – hanem önmagadban.”
Müller Péter

Sok évem telt azzal, hogy nem törődtem a lánnyal, aki a testemben él. Mindig kerestem magamnak egy kapcsolatot, melybe bele lehet halni. Ráfüggtem a másik személyre, és a válláról néztem végig, ahogy él. Nem foglalkoztam a saját vágyálmaimmal, a holnapjaimmal, azzal, hogy én mit szeretnék. Az volt fontos, hogy neki jó legyen. Megalázkodtam, letérdeltem, meghajoltam a szeretet mivolta előtt.  De milyen áron? – Teszem fel most már magamnak a kérdést. Nem szabad ennyire behódolni, a végletekig elnyomni azt, aki vagy. Soha ne felejtsd el, hogy élsz, lélegzel, ver a szíved, érzel, gondolsz, cselekszel. Ne foszd meg magad attól, hogy boldog legyél.

Tudod, mikor érzed igazán, mi a boldogság? Akkor, ha nem kell hozzá semmi és senki, csak te.

http://wheartit.com

http://wheartit.com

„Azok, akik kevésre tartják magukat, rendszerint nem éreznek elég erőt ahhoz, hogy változtassanak életükön. Parafa dugónak látják magukat a hullámokon, szél sodorta felhőnek, egyszerű sakkfigurának az élet játékában. Ezzel szemben azok a férfiak és nők, akik pozitívan tekintenek önmagukra, készségesen vállalják a felelősséget saját életükért. Inkább alanyoknak érzik magukat, semmint tárgyaknak.”
Em Griffin

Drasztikus dolgoknak kellett történnie ahhoz, hogy rájöjjek, mennyire fontos az önbizalom. Hatalmas súlyok nyomták a vállamat, melyek olyan nehezek voltak, hogy majdnem belepusztultam. Ne várd meg, amíg te is idáig jutsz. Nem késő, még most is elkezdheted kiépíteni a kapcsolatot önmagaddal. Egyetlen dolgot kell csak megértened, és beépítened a tudatodba: ha te ott vagy magadnak, akkor nem lehet baj. Tudod miért? Mert sosem vagy egyedül. Mindig ott vagy magadnak, és bármi jön, meg tudod oldani. Lehet, hogy minden perc piszok nehéz lesz, de menni fog. Ebben kell hinned. Tapasztalatból mondom, hogy működik. Minden nap, bármit is csináljak, óránként mantrázom magamban. Meg azt is, hogy ez az én életem, a személyes harcom, és én harcos vagyok, és harcolok. Magamért.

Fogadd el magad, olyannak, amilyen vagy. Lásd meg a benned rejlő értékeket, a különlegességeidet, a szépségeidet. Kutasd őket, amíg meg nem találod. Ha megvan, nagyítsd fel az erényeidet, hadd nyomják el a hibáidat.

http://www.pinterest.com

http://www.pinterest.com

„Kik azok az egyedülállók? Azok, akikből elmúlt a szükség, hogy szükségesek legyenek; azok, akik tökéletesen elégedettek magukban úgy, ahogy vannak. Azok, akiknek nincs szükségük másra, hogy azt mondja nekik: “Jelentesz valamit.” Az ő jelentőségük belül van; az ő jelentőségük nem másoktól ered. Nem könyörögnek érte, nem kérik – az ő jelentőségük a saját létezésükből fakad.”
Osho

Meg kell tanulnod, hogy egyedül is vagy valaki. Nem kell ahhoz egy másik ember, hogy teljes életet tudj élni. Fordíts elég időt és türelmet arra, hogy megtaláld magadban a harmóniát. Legyél önmagad nyugalmi szigete. Érd el, hogy elég legyél saját magadnak. A vigaszra, az örömre, a biztonságra. Mert:  „A biztonságot nem mások teremtik köréd, hanem te magad. Te vagy a saját biztonsági hálód. Csak akkor érzed magad biztonságban, ha ezt elhiszed és magadban bízol. Onnantól kezdve mindegy, hogyan alakulnak a körülmények, merről fúj a szél, mert már tudod, hogy csak magadra számíthatsz.”  (Vida Ágnes)

http://www.pinterest.com

http://www.pinterest.com

Urald a gondolataidat, ezáltal irányítsd az életedet. Ne gondolkozz a tegnapokon, és ne stresszelj rá előre a holnapokra. Éld meg a mát, vedd észre az aznapi csodákat a világban és önmagadban is. Legyél saját magad legjobb barátja, és meglátod, minden más lesz. Képes vagy rá. Képesek vagyunk rá. Mindannyian.

„Minden reggel kényszerítem magam, hogy keressem a csodákat, és mikor megtalálom, álljak is meg fölöttük egy pillanatra, és legyek boldog. Vagy néha büszke. Meg kell tanulnom büszkének lenni, hiszen enélkül minden csoda kutatása, elérése értelmét vesztené.”
Albert Tímea

Szerző:

Könyvekben élek. Az írók, és a műveik szereplői gerjesztik nekem a komfortos világomat, ahol én jól érzem magam. Azt hiszem, ha nem egy ilyen múlt lenne mögöttem, mint amilyen van, most nem értékelném az apró dolgokat, nem írnék, és nem lenne egy könyvjelzőm ,,A KÖNYVEK NEM BÁNTANAK" felirattal.