Egy éj a Paradicsomban, egy éj a Vígben

Egy éj a Paradicsomban, egy éj a Vígben

A Vígszínház egy gyönyörű épület, mely Pest szívében található, ezenkívül a legnagyobb prózai színház. Május elsején volt a 122. születésnapja, amit a Vígmajális keretein belül ünnepelt meg a társulat a közönség előtt.
Tegnap, azaz május hetedikén látogattuk meg az osztállyal a színházat, ahol először kulisszajáráson vettünk részt, majd este az Egy éj a Paradicsomban című bohózatot néztük meg a hatalmas 122 éves épületben.
A kulisszajárás során megismerhettük a különböző helyiségeket, melyek fontos részei az épületnek, és megcsodálhattuk a hatalmas színpadot és nézőteret több szemszögből is. Az épület történetét is megismerhettük, például megtudtuk, hogy a második világháború során egy bombázás következtében a teljes tetőszerkezet leomlott.

A  színház maradványai a bombázások után

A színpadon is állhattunk, és mindannyiunk számára hihetetlen volt, hogy egy színésznek 1100 nézővel kell farkasszemet néznie. A túravezető viszont beszámolt arról is, hogy a színész igazából nem is lát minket, csak a sötét nézőteret, de mégis minden rezdülésünket hallja és érzi, hogy amit csinál jó-e vagy sem.
Miután minden részét megtekintettük a színpadnak, még a tizenegy méter magasan lévő kötélpadlást is, sajnos el kellett hagynunk a színházat, hogy fél órával később a főbejáraton keresztül érkezhessünk, mint nézők.

Eszenyi Enikő és Hajduk Károly

Az előadás -melynek főszereplői Eszenyi Enikő és Hajduk Károly  -helyzet- és jelemkomikumokkal teli, kissé lesokkolta az osztályt erotikus túlfűtöttségével. A színészek bámulatosak voltak, bár számunkra a történet mondanivalója nem volt teljesen egyértelmű. A nézők nevetése gyakran betöltötte a teret és mindenki arcára mosolyt csaltak a színészek, mikor minket is belevontak a műbe egy-egy megszólítással, megjegyzéssel.
A történetet és a csattanókat nem árulom el, inkább arra biztatom a kedves olvasókat, hogy nézzék meg bátran a színdarabot. Azt gondolom, hogy ez mindenképpen egy olyan előadás, melyről vagy úgy jövünk ki, hogy imádtuk vagy pedig inkább vissza se mennénk a második felvonásra. 
Számunkra nagy élmény volt ez a nap, mert megtudhattuk, milyen az élet a függöny és a mézes máz mögött, és az egyik legjobb helyen ülhettünk a gyönyörűszép színházban.

Kiemelt kép: szepavig.hu

Szerző:

Viola Nóra
"Most elkezdek mesélni. Próbálj követni."

Szólj hozzánk!

503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.


Apache/2.4.7 (Ubuntu) Server at ujquery.org Port 80