Élni, és élni hagyni

Élni, és élni hagyni

Sok emberi, illetve munkakapcsolatban előfordulnak olyan kellemetlen szituációk, veszekedések, melyek már tényleg a határainkat feszegetik. Beszélhetünk itt akár párkapcsolatról, főnök-alkalmazott viszonyról vagy esetleg barátságról.
Az emberek nagy része nehezen viseli azt, ha megmondják neki, hogy mit és hogyan tegyen. Nyilván ez a munkában egy elkerülhetetlen jelenség, viszont meg kell tanulnunk kezelni.
Én is abba a kategóriába tartozom, aki nem szereti, ha le akarják törni a szárnyait. Összeszedtem nektek néhány gondolatot, hogy én hogy kezelem (vagy kezelném…) az ilyen helyzeteket.

weheartit.com

weheartit.com

Munka, munka, munka… Az az átkozott mókuskerék!

Igen, nos ebben az esetben szinte lehetetlen az, hogy elkerüljük az efféle konfliktusokat. A főnök a főnök, az alkalmazott meg az alkalmazott.  Tetszik, vagy sem a hierarchia adott, el kell fogadni. Mindannyiunknak meg kell másznunk azt a bizonyos ranglétrát ahhoz, hogy egyszer majd mi lehessünk azok, akik megmondják másoknak azt, hogy mi, merre, hány óra.
Sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy nem értettem egyet a főnökömmel, másképp csináltam volna a dolgokat.
Hát, amit biztosan tudok, az az, hogy nem szabad veszekedni és bizonygatni azt, hogy mi igen is jobban tudjuk. Nem. Téves.
Óvatosan kopogtass be az ajtaján, kérdezd meg, hogy zavarhatod-e, mert szeretnél megbeszélni valamit. Finoman, ötletként, javaslatként tálald a véleményedet. A támadás nem jó taktika.
Amennyiben elfogadja a tanácsodat, mert jó érvekkel meggyőzted, akkor nyert ügyed van. Ha pedig nem jön össze, akkor két opció van. Az egyik, hogy tapasztalatának köszönhetően tényleg jobban tudja, mint te. A másik, meg hogy mégis a te ötleted lett volna a nyerő, de akkor már úgy is mindegy. (Ne! Véletlenül se mondd neki azt a bűvös mondatot… „Ugye megmondtam”)

weheartit.com

weheartit.com

A barátok olyanok mint a csillagok

A barátságban többféleképpen megmutatkozhatnak az efféle szituációk.

 1. Nem hagylak élni
  Igen, a barátságban is előfordul, hogy nem hagyják élni az embert, állandóan menni akarnak mindenhova és nem lehet nélkülük egy lépést se tenni.
  A megoldás pofon egyszerű: mondd meg neki, hogy ő az egyik legjobb barátod, de egyszerűen vannak olyan napok, helyzetek, amikor egyedül/mással szeretnél lenni.
  Ha barátok vagytok, nem hiszem, hogy meg fog sértődni
 2. Vélemény effektus
  Néha a barátok is hajlamosak megfeledkezni magukról, és letámadják egymást „miért csináltad ezt meg azt” kérdésekkel.
  Mondd el neki, hogy miért (ha nem tudod, hogy miért, akkor azt) és ha elkezd kritizálni, akkor fogadd el a véleményét. Az emberek mindig a saját fejük után mennek, de hidd el, kell, hogy megmossák néha az ember fejét. Nem kell megsértődni, sem kiakadni. Ő elfogadja, hogy te csinálod a butaságod, te meg fogadd el azt, hogy jót akar neked és keményen odamondja a véleményét. Még ha nem is fogadod meg. De ettől függetlenül ugyanúgy szeretni fog. Még ha harmadjára is fejjel rohansz a falnak.
 3. Nem is ragoznám tovább
  Nincs értelme, hogy több típust kiemeljek. A barátság, ha igazi, akkor törhetetlen. Még akkor is, ha néha van benne egy kis jóindulatú irigység, egy jó szándékú fejmosás, egy-két nap durcáskodás. A barátok azért vannak, hogy támogassák egymást a bajban is, akárcsak a családunk. Bármi van, egyszerűen meg kell beszélni. Őszintén. Ennyi a titok. Se több, se kevesebb
weheartit.com

weheartit.com

Szerelem, szerelem hová hoztál

Hát igen, elérkeztünk a kényes témához. Sosem voltam egy nagy párkapcsolati szakértő. A saját dolgaimat természetesen mindig rosszul csinálom, de állítólag a tanácsaim nem olyan rosszak. 🙂
Amit megtanultam az évek alatt az az, hogy hagynunk kell egymást élni. Őszintén szólva, ha tehetném, én nonstop együtt lennék azzal az emberrel, akit szeretek. De az igazság az, hogy ez nem feltétlenül jó. Mindenkinek kell a tér, az idő és az, hogy legyen ideje saját magára. Vannak olyan dolgok, szokások, amik csak a mieink és az ilyesmikhez ragaszkodunk. Ha valaki le akarja törni a szárnyainkat, akkor viszont kiakadunk és már áll is a bál.
 Amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, az az, hogy ez egy oda-vissza dolog. Ha mi megkapjuk a kívánt teret, akkor nekünk is meg kell adnunk társunknak. Nem várhatjuk el azt, hogy mi szabadon tehetjük, amit csak akarunk, őt pedig kalitkába zárjuk.
A legfontosabb a bizalom, és az, hogy a boldogságra törekedjünk. Adjuk meg egymásnak a teret, tartsunk meg egy-két titkot, amit majd egy nagy pillanatban előhúzhatunk a tarsolyból, maradjunk izgalmasak és szeressünk.

 

Kiemelt kép: http://www.hsbc.co.om/

Szerző:

"Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet." /John Lennon/