majdnem teljes.

majdnem teljes.

Egyre gyorsabban és gyorsabban telnek a napok, nemsokára itt van Karácsony, majd eltelik ismét egy év. Bármennyire is szerettem volna kicsit jobban kiélvezni a megmaradt időt, sajnos kénytelen voltam rájönni arra, hogy annyira behavaztam magam, hogy egyetlen szabad napot sem tudok már csinálni. Persze, szeretem a munkám, szeretek egyetemre járni, de egy kicsit igen sok már. S ezzel nem csak én vagyok úgy. Úgyhogy ebben a bejegyzésben egy kicsit arról fogok írni, hogy hogyan lehet átvészelni ezt az időszakot.

https://blog.sdltrados.com

A szabadidő nem arról szól, hogy pár napon, esetleg heten keresztül nem foglalkozol semmivel, s minden időd magadra szánod. Számomra a szabadidő hazaérkezni egy hosszú, fárasztó nap után, s magamra szánni pár percet, órát. Többre sajnos nincsen idő. Ezekben az órákban meg megpróbálom élni az életem, ápolni a szociális kapcsolataimat, bevásárolni, főzni, megtenni minden olyan dolgot, ami szükséges az életben maradáshoz. 

Vegyél egy hosszú, nyugtató fürdőt

Nincs is jobb annál, mint amikor végre hazaérsz, teljesen kimerülten, megtöltöd a kádat forró vízzel, teszel bele egy kicsi habfürdőt, s veszel egy jó, hosszú fürdőt. Ilyenkor mindig beszoktam tenni a kedvenc lejátszási listám, s beviszek egy könyvet magammal. Egyszerűen élvezem, ahogyan a meleg víz ellágyítja a bőröm, megnyugtatja a testem, s kikapcsolja az agyam. Ilyenkor általában belemerülök az olvasásba, s kiélvezem a fürdő minden egyes percét.

Főzz valamit

Édesanyám tanított meg főzni, s talán ez a kedvenc dolgom, amire megtanított. Amikor főzők, mindig elszoktam indítani a sorozatom egyik részét, s belemerülök a munkába. Az ételkészítés nem csak pozitív hatással van a hangulatra, hanem a kreativitásban is segít, hiszen minden egyes alkalommal másképp csináljuk meg kedvenc ételünket. Nem kell hatfogásos vacsorát főznöd, lehet az akár egy rántotta is. A lényeg, hogy csinálj valamit.

Menj sétálni

Bizonyára mindenki fáradtan kerül haza az iskolából, a munkából, s legszívesebben egész este csak egy helybe ülnél, de egy kis séta nem is olyan rossz, mint amilyennek képzeled. Hiszen ezen a kis úton végre nem kell rohannod, nem szaladsz ki időből. Nyugodtan élvezheted a természet látványát, megfigyelheted azokat a dolgokat, amikre eddig nem volt időd. Feltudsz nyugodtan lélegezni, kinyújtózkodhatsz és mehetsz tovább. Akár csiga tempóban is. A lényeg úgyis csak annyi, hogy élvezd.

Menj el valahova a barátaiddal

Lassan már egy éve kitaláltuk azt a legjobb barátaimmal, hogy minden szerdán összegyűlünk, s kimegyünk meginni egy pohár bort. Abban az esetben, ha valaki lemondja, a következő alkalommal ő fizeti mindenki fogyasztását. Számunkra ez volt a tökéletes ösztönzés arra, hogy legalább egy héten kimenjünk valahova a városba, pár órára elfelejtsük minden gondunkat, s egyszerűen csak élvezzük egymás társaságát. 

Feküdj le idejében

Ne maradj fent reggelig, ne dolgozz előre, ne tanuld keresztül az éjszakát. Az azért van, hogy pihenjünk. És ezt mindenkinek be kell tartania!

 

Nem azon van a hangsúly, hogy mennyi szabadidőd is van, hanem azon, mivel töltöd el az. Fektess magadba időt, figyelj oda a vágyaidra, gondolataidra, álmaidra. Próbáld meg ezeket követni a szabad perceidben, s hidd el nekem, olyan lesz, mintha mindig is szabadidőd lenne.

 

Kiemelt kép: https://www.openinghours-shops.comc

Szerző:

"Olyan sokan vagyunk, akiknek együtt kell élniük azzal, amit tettünk, és amit nem tettünk meg (...). A dolgokat, amelyek nem jól sültek el, azokat a dolgokat, amelyek frankónak tűntek akkor, mert nem láthattuk előre a jövőt. Bárcsak láthattuk volna a következmények végtelen fonalát, amelyeket legkisebb cselekedeteink eredményeztek! De addig nem tudtuk meg, míg a tudás már haszontalanná nem vált." /John Green/