Ne hagyd, hogy benőjön a szíved lágya!

Ne hagyd, hogy benőjön a szíved lágya!

Minden megérint. – Úgy látszik: sose nő be a szívem lágya. (Fodor Ákos)


Sokan erősnek tartjuk azokat az embereket, akik nem mutatják ki érzelmeiket, akiket nem érint meg egy vers, egy film, egy baráti kedves gesztus, egy szerelmes dal, esetleg szerelmi vallomás. Pedig nem ők az erősek, ők gyengék, rejtegetik magukat, az érzelmeiket és a gondolataikat. Erős az, aki hagyja, hogy hassanak rá a dolgok, és elérjék a szívét.

sz_v1

http://www.eyeofnature.net/

Ha nem nő be a szíved lágya, azt jelenti, hagyod, hogy megérintsenek a feléd küldött impulzusok. Rossz hírem van, ez az út a nehezebb! De jó hírrel is jár: teljesebb életed lesz így. Hagyd, hogy megszeressenek az emberek, vedd észre, hogy megszerettek, tégy meg mindent azért, akit szeretsz, jusson el hozzád a barátok néma segélykiáltása, a szerelmek kimondatlan vágya. És – itt a nehézség- így eljut hozzád az ellenségek bántása, a gonoszkodók frusztrációjából fakadó sok negatív gondolat is. Tanuld meg kezelni ezt! Nem könnyű, nem megy egyből, de mindig nézz a mérlegedre, tedd rá a sok pozitívumot, amit a nyitott szíved révén kaptál és majd jó irányba mozdítja el a mérleg nyelvét.

Ha bezárkózol… Sok bántástól megóvod magad, erősnek tűnsz, sebezhetetlennek és elindul az öngerjesztő folyamat, egyre inkább benő a szíved lágya. De! Megfosztod magad az igazi érzelmektől, az igazi megújulásoktól, a ráeszmélésektől. Ne járd ezt az utat! Nyisd ki a szíved! Élj úgy, hogy ne öld meg a csodákat! Engedd, hogy kibontakozzanak!

Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik nyitott szívvel élik az életüket, ők azok, akik rengeteg energiát kapnak a sokféle őszinte emberi kapcsolataiktól, megélik és nem túlélik az életüket, minden helyzetben maximálisan jelen tudnak lenni, általában a szívükkel döntenek és eszük sugallatát csak tanácsként használják. Igen, ők azok, akik néha a padló küszöb alatti részén vannak, annyira megélnek egy-egy nem kedvező helyzetet. De ha feldolgozzák azt, teljesebb emberként élnek tovább. Az ilyen emberek társaságát keresd, ők tudnak tisztán a szemedbe nézni és őszinte mosolyukkal melegséget lopnak a lelkedbe.

Ismerős a másik kategória is, aki védekezni kezd, ha azt mondod, szép az inge, de ha azt is megmondanád, hogy jól áll neki, elszaladna, az ilyeneknek nőtt be teljesen a szívük lágya, nem lehet velük érzelmekről beszélni, nem mutatják ki, mit éreznek, érzelmi fogyatékosokként élik a napjaikat. És ha erős vagy, keresd az ő társaságukat is, mert nekik van igazán szükségük a segítségre, arra, hogy elfogadjuk, szeressük és igyekezzünk a szőrös szívüket leborotválva, közel férkőzni az igazi énjükhöz. Mert senki nem így születik, mindenki érző, érzékeny lényként jön a világra, de van, aki a gyengeségekből pajzsot épít, s utána nem tudja levetkőzni azt.

Nyisd ki a szíved, nyisd ki a szívét!